Застудяване от понеделник

1
Преваляванията от дъжд ще продължат към източната част на страната
Преваляванията от дъжд ще продължат към източната част на страната

Преваляванията от дъжд ще продължат към източната част на страната

През следващото денонощие по преминаването на студен атмосферен фронт времето ще бъде предимно облачно. През нощта в Западна и Централна България ще има значителни валежи от дъжд, а през деня валежната зона ще се премества на изток и главно в югоизточните райони на места валежите ще са интензивни. По преминаването на фронта са възможни и гръмотевици. През нощта и преди обяд в Източна България и северно от планините ще продължи да духа умерен, временно силен вятър от юг-югозапад. В понеделник отначало в западната част на Дунавската равнина, а до края на деня навсякъде, ще се обърне от северозапад и ще нахлуе сравнително по-студен въздух.

Сутрешните температури ще са сравнително високи между 8° и 13°; в София - около 9°, през деня ще достигнат 11°-16°, в югоизточните райони до 20°, в София - около 11°, но ще се понижават. След обяд от северозапад валежите ще спират, по-късно и облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Това съобщиха за Агенция Фокус от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

По Черноморието ще бъде предимно облачно, на много места с валежи от дъжд, значителни след обяд главно в южните райони. Възможни са и гръмотевици. Ще духа умерен и временно силен вятър от юг-югозапад, който след обяд ще се ориентира от северозапад и ще отслабне. Максималните температури ще бъдат между 18° и 21°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, но след обяд ще отслабва.

В планините ще бъде облачно и мъгливо. На много места ще има валежи от дъжд, отначало само по най-високите части от сняг, но с понижението на температурите сняг ще вали и на по-малка надморска височина - над около 1600 метра. След обяд валежите ще отслабват и спират, привечер от запад-северозапад и облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа силен и бурен югозападен вятър, който по-късно през деня ще започне да се ориентира от запад-северозапад и ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7°, на 2000 метра - около 1°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари