Защо в планинското село Пали лула няма болни от коронавирус?

1
В момента в село Пали лула няма нито един болен - 12 са преболедували, има и един починал
В момента в село Пали лула няма нито един болен - 12 са преболедували, има и един починал Снимка: Фейсбук

В планинското село Пали лула близо до Монтана 80% от хората са ваксинирани - дори с трета доза

Хората казват, че са се ваксинирали заради себе си, но и заради другите. Сами, без агитация и насърчаване, те решават да си поставят ваксина.

С РЗИ Монтана сме имали добра кореспонденция. Бяха направили организация да направим мобилна ваксинация на населението на място, но нашите жители избързаха и сами се ваксинираха в мобилните центрове в Монтана. Та, когато РЗИ Монтана бяха готови да дойдат в населеното ни място, нашите жители бяха вече ваксинирани и нямаше нужда да идват да ваксинират населението на място, обяснява Ивелина Матева пред БНТ, кметски наместник на с. Пали лула.

По думите на хората, добавката от 75 лева не ги стимулира да се ваксинират.

В момента в село Пали лула няма нито един болен - 12 са преболедували, има и един починал.

Към момента 80% от населението е ваксинирано с трета доза. Останалите хора, които не са ваксинирани, са възрастни хора, на легло, с тежки заболявания, на които им е противопоказно по препоръка на личния лекар да се ваксинират, казва Ивелина Матева, кметски наместник на с. Пали лула.

А всеки, който има интерес, е добре дошъл да стане съсед в някоя от празните свободни къщи в село Пали лула.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    3
    Тц
    Защото не ровят във фейсбук където да им обяснят че ковид няма, маските са робски парцали, ваксините са експериментални течности и в същото време ковид все пак има но се лекува с белина.
  • 7
    2
    88
    Защото не гледат телевизия!
  • -8
    1
    русенец
    Имало и умни и разумни хора в тази държава. Браво, това е българския корен, който ни е направил да оживеем през годините и да се опазим.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари