Защо в България винаги всичко е толкова трудно?!

4
Искам НОРМАЛНОСТ! Една обикновена, но реална нормалност!
Искам НОРМАЛНОСТ! Една обикновена, но реална нормалност!

Животът в България не е лесен и това го знаем всички ние, наричащи се българи. Време е да осъзнаем, че зад повечето „трудности“ се крият собствените ни комплекси

Кажете ми кому е нужно, всяка година да водя горкия ми чичо на ТЕЛК, който се придвижва в инвалидна количка, за да се уверят тамошните специалисти, че нови крака не са му поникнали?!

Кому е нужно всяка година при подаване на документи за детски надбавки да ми искат актове за раждане на децата, бележки от личната лекарка, че са ваксинирани и бележка от училище, че са част от образователната система?

Кому е нужно когато сменям документите си за самоличност, да нося всички видове актове – за раждане, за децата, за мъжа ми, за гражданския брак?

Ами, ако пожелая да си продам или да си купя автомобил, следва истинско ходене по мъките…. Започва се – има ли платени данъци, няма ли, нотариуси, такси, заверки, задължения, проверки…. Майко мила! Разкатават ме отвсякъде! И опашки тук, опашки там….

А знаете ли колко лесно би било, ако имаме електронно правителство, електронни услуги и община? И не, не си фантазирам, виждала съм ги всички тези неща в Европа.

Понеже ми се наложи да живея тук и там и първото, което ме впечатли е колко лесно им се получава всичко на пустите чужденци! Пращат едни имейли до съответните институции и всичко им е наред! Ако се нуждаят от документ на хартия, то той се получава директно на адреса, на който живеят. А пък покупката на кола е нещо съвсем, ама съвсем елементарно!  Срещате се с купувача, попълвате на крак едни документи, изпращате ги по пощата и хоп! Автомобилът е ваш! Получавате след седмица разрешителното и гражданската отговорност в пощенската си кутия. Няма опашки, няма бюрокрация, няма недоволни лелки, дето са готови да те върнат просто защото дишаш в тяхната траектория, няма идиотски изисквания към майки, инвалиди, деца….

Просто искам да имам функционираща държава. В която не ме третират като еукариот, а като нормално човешко същество. Всички възможни услуги да се извършват с един клик, а не с усилия, „връзки“, познанства и рушвети!

Искам НОРМАЛНОСТ в България! Една обикновена, но реална нормалност!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари