Защо слънчогледовото олио няма място на рафта до печката?

0
Как е правилно да се съхранява отворената бутилка
Как е правилно да се съхранява отворената бутилка

Повечето домакини държат бутилка слънчогледово олио в кухненския шкаф до печката

Първо, всички знаем, че това не е нетраен продукт. И второ, много е удобно, когато е под ръка, докато готвите. Това обаче не е добра идея. Днес ще ви кажа защо вече не оставям растително масло в кухненския шкаф.

Защо слънчогледовото олио няма място на рафта до печката?

Не всяка домакиня знае какво пише на етикета, залепен върху бутилка растително масло. И там, между другото, има много ценна препоръка от производителя. Той силно ни съветва да не оставяме този продукт на топло след отваряне на опаковката. Ако бутилка масло е отворена, не я поставяйте в кухненски шкаф (особено ако до него има печка), а я изпратете в хладилника. Така удължавате живота на продукта и запазвате вкуса му, отбелязва "За жената".

В идеалния случай бутилка растително масло трябва да се съхранява при температурен диапазон от +7 до +17 градуса по Целзий.

Тази препоръка обаче важи за херметически затворена бутилка, донесена вкъщи от магазина. Можете просто да я оставите в кухненския шкаф, но при условие, че не се намира в близост до готварската печка и отоплителни уреди.

Но е невъзможно да държите бутилка масло на отворен рафт, дори ако все още не е отпушена. Недопустимо е директните слънчеви лъчи да падат върху него, в противен случай продуктът ще гранясва.

Температурният режим в хладилника е не повече от +4 градуса по Целзий. Той е най-подходящ за съхранение на слънчогледово масло в отворена бутилка. Съветвам ви да поставите олиото или на горния рафт, или на вратата на хладилника.

След отваряне на бутилката срокът на годност на продукта значително намалява, но съхранението му на студено ще ни позволи да забавим този процес.

Никога не допускайте температурни колебания в помещението, където съхранявате този продукт. В противен случай ще гранясва, ще има неприятна миризма. Не можете да пържите храна в това олио.

И накрая, ще ви дам още няколко съвета как да удължите живота на този най-полезен продукт:

  • не бъдете твърде мързеливи, за да излеете олиото от пластмасовата бутилка (след като го отворите) в стъклена бутилка;
  • желателно е съдът да е от тъмно стъкло, за да се предотврати контакт на съдържанието му със слънчева светлина;
  • не забравяйте да върнете бутилката в хладилника веднага след като използвате продукта за пържене на храна или дресинг за салата, за да предотвратите нагряването му и да го предпазите от температурни промени;

Сега, знаейки тайните на правилното съхранение на този продукт, със сигурност ще преместите бутилката от кухненския шкаф в хладилника.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари