Защо Русия поиска войските на НАТО да се изтеглят от България?

0
„Русия също се чувства в опасност. Тя твърди, че украинските сили са струпали около 120 000 войници в района на Донбас. Въпросът е, ако възникне конфликт, кой ще воюва", пита Валерий Тодоров
„Русия също се чувства в опасност. Тя твърди, че украинските сили са струпали около 120 000 войници в района на Донбас. Въпросът е, ако възникне конфликт, кой ще воюва", пита Валерий Тодоров Видео: NOVA

Разраства се напрежението между Русия и НАТО

Журналистът и бивш кореспондент на БНР и БНТ в Москва Валерий Тодоров и бившият директор на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров коментираха в студиото на „Здравей, България” отношенията между Русия и НАТО по NOVA

„Изправени сме пред множество опции и трябва да разгледаме всички. Не е изключено да има по-мащабно или по-ограничено военно действие от страна на Русия. Фактът, че президентът Байдън като, че ли изтърва реплика за едни по-ограничени действия, говори, че може би има очакване за нещо подобно. Приемам думите за изтеглянето на частите на НАТО от България и Румъния като провокация, защото няма такива бази”, заяви Димо Гяуров.

„Русия също се чувства в опасност. Тя твърди, че украинските сили са струпали около 120 000 войници в района на Донбас. Въпросът е, ако възникне конфликт, кой ще воюва. Британските структури казаха, че ще се изтеглят веднага. Тревожен знак е, че САЩ изтегля част от персонала си в посолството в Киев. Холандски експерти изчисляват, че балканската армия може да издържи до 30 - 40 дни", обясни Валерий Тодоров. Според него е време да определяме с повече независимост националния си интерес.

Двамата коментираха и дали е опасно да се прекъсне доставката на газ от страна на Русия.

„Ако конфликтът се разрасне, действително може доставките на газ да бъдат засегнати. Русия обаче няма интерес да ги спира”, каза Тодоров.

„Първото нещо, което Русия ще направи, е да врътне крана на тръбата през Украйна. С това ще се опита да принуди Европа и Америка да отворят „Северен поток 2”, твърди Гяуров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари