Защо отказвам да се паникьосвам от този нов "рекорд" от новозаразени

12
България е обект на масова манипулация чрез насаждане на страх през медиите
България е обект на масова манипулация чрез насаждане на страх през медиите Снимка: БГНЕС

Отказвам да се паникьосвам от този нов "рекорд" от 181 заразени и особено от интерпретациите че лошите граждани не били "отговорни", не сме се пазили и сами сме си виновни.

Първо, защото най-масовите източници на заразявания са мероприятията, които правителството насърчава или най-малкото не спира. Тоест отговорността за масовите събирания е на правителството.

Защо не посочат къде се заразяват хора? Имат тези изследвания и ще видите, че епидемията не може да затихне именно заради масовите събирания, които правителството не иска да забрани. Можеше ли мача Локо - ЦСКА да не се играе пред 20 хиляди зрители?! Можеше, но не го направиха.

Второ, бройките на заразените не са най-важните или поне не са ултимативното основание за паника. Както хиляди пъти е посочвано, в началото на кризата имахме при 300 теста 40 - 50 заразени, че дори и повече. Сега при близо 3000 теста имаме 180. Ами смятайте. Просто емидемията затихва, но не и помагаме да затихне по-бързо.

Трето, правителството и властимащите имат изгода да поддържат ниво на страх, което да им позволи да манипулират общественото мнение и да се правят на Спасители. Там някъде ще дойдат и Дарителите.

Четвърто, интересът на болниците пък е рязко отскочил защото увеличиха два пъти плащанията по пътеката "коронавирус". Това си е направо покана къде има "заразен" да го хоспитализират. Защо да не спечелят и те.

Но е важно колко са в интензивните.

Пето, тестовете също са зона на манипулация - нарочно не казват, колко от тестовете са първи, втори, трети и т.н. На мой познат, който почина в началото на април, от болест нямаща нищо общо с коронавируса, са били правени четири теста, и само на един е дал "положителна" проба. А знаете ли че, дори прехваления ПиСиАр тест дава 30 процента фалшиво положителни. Ето ви класика, първи тест дава положителна всички след това отрицателно, но го водят "коронавирус"!?

Шесто, за съжаление няма никаква статистика за хора в интензивно и хоспитализирани, които са без хронични заболявания. За да се видят чистите случаи и равнище на влияние.

Седмо, медицинските аспекти, диагноза, лечения и прочие като че ли "потънаха" - дори няма дебат, лекарите отстъпиха на заден план. Спори се в мрежата между "агитки", които дори не се изслушват. А е полезно да слушаме лекарите, които лекуват. Ще видим, че информацията и знанията които имат сега са на кардинално различно равнище от началото на епидемията, което им позволява да реагират по-адекватно. Но не навсякъде - прочетете интервюто с доктор Симидчиев за да разберете - докторите също грешат, но поне можете да вярвате, че тези които лекуват болестта са набрали много нова информация, знания и опит. Не тези които са администратори от щаба.

Отново - нищо страшно няма, нищо фатално не се случва. Пандемията затихва, просто не можем да си позволим да не живеем.

Вчера сме загубили 300 души наши бащи, майки, дядовци, баби, сестри и братя. Гледайте голямата бройка.

Тези 4-7 души са просто част от статистиката.

Подготвят ни за следващата паника и фейк - 5G е виновна за всичко. И Костов също. Идват протести и им трябват "медицински" основания за да ги забранят или представят в обществото като действия на "безотговорни" към здравето на другите хора.

Всичко започва от мантрата "аз съм прост и вие сте прости".

България е обект на масова манипулация чрез насаждане на страх през медиите. Не сме само ние, но като че ли в другите страни има котви на разума и базисен морал в управляващите.

Илиян Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари