Защо общинари от ГЕРБ са против новата комисия

0
Идеята е да има директен контакт с гражданите, а не проблемите в Русе да се обсъждат в интернет, заяви Александър Неделчев
Идеята е да има директен контакт с гражданите, а не проблемите в Русе да се обсъждат в интернет, заяви Александър Неделчев Видео: Кис 13

Приеха правилник за работата и дейността на Общинския съвет в Русе. 

Това стана на днешното първо редовно заседание на местния парламент, предава Кис 13.

Освен това, бяха избрани двама заместник-председатели на Общинския съвет – Наталия Кръстева от ГЕРБ и Пламен Рашев от БСП.

Съветниците гласуваха и създаването на нова постоянна комисия за взаимодействие с гражданското общество. Вносителят на предложението за създаване й Александър Неделчев обясни какви ще бъдат нейните функции.

Няколко общински съветници поставиха под въпрос ефективността на подобна комисия, която щяла да удължава пътя на жалбите от гражданите. От трибуната на Общинския съвет обаче бе изнесена информация, че подобни комисии има в много градове в България, поради необходимост от директен контакт с гражданите.

Беше направено алтернативно предложение гражданите да участват активно в заседанията на постоянните комисии, но то не беше прието.

Така след продължили повече от час разисквания по въпроса, общинските съветници одобриха създаването на новата комисия за взаимодействие с гражданското общество с 26 гласа "За", 2 "Против" и 19 "Въздържал се".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари