Защо мъжете искат секс сутрин, а жените вечер

38
Интимността сутрин подобрява кръвоснабдяването на мозъка при мъжете и намалява стреса при жените
Интимността сутрин подобрява кръвоснабдяването на мозъка при мъжете и намалява стреса при жените

Интимният живот може да бъде забулен в много мистерии, но редом с това има и много научни теории, които ни позволяват да влезем в дълбочина за някои негови особености

Научно твърдение гласи, че повечето мъже предпочитат да се наслаждават на любовта сутрин, докато жените избират вечерта за интимни ласки.

Оказа се, че за това странно разминаване има две научни причини.

Първата причина е физиологична. При мъжете и жените страстта пламва по различно време. Мъжете са най-активни от шест до девет сутринта, докато жените са най-активни от девет до единадесет вечерта. Тази характеристика е свързана с висока концентрация на хормони – съответно тестостерон и естроген – по това време.

Втората причина е психологическа. Мъжете бързо се (пре)възбуждат и се охлаждат, а жените се нуждаят от повече време, за да се настроят на секс вълна,а сутрин е особено трудно да се направи това – няма достатъчно време за дългосрочна интимна игра – една жена мисли за текущите дневни дела, а не за любов. Вечер, когато е освободена от рутината и е готова да се отпусне, да получи и да достави удоволствие, мъжът мисли най-вече за почивка и добър сън.

Но какво може да направим, за да не възникне вечен конфликт на желания в една двойка? Експертите предлагат остроумен вариант – да се наслаждавате на интимните преживявания по (около) обяд, но това е възможно само ако съпрузите работят близо един до друг или са почивка у дома.

Експертите съветват жените да не отлагат секс изживяванията с половинките си за късно вечерта. Оптималното време е осем часа (20:00 часа). Те също така препоръчват дамите да изненадат половинките си със сутрешен секс през почивните дни. Най-хубавото за подобна интимна изненада е девет часа сутринта.

Между другото, изследователите заключиха, че интимността сутрин подобрява кръвоснабдяването на мозъка при мъжете и намалява стреса при жените. Преди време разкрихме мнението на известни сексолози, които пък казаха, че ако правим секс преди сън, то това също крие куп ползи.

Е, в крайна сметка какво излиза – няма неподходящо време за интимни ласки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари