Защо деца роми стават професионални крадци?

0
Полицията съзнателно не се намесва и изоставя жертвите на ромските набези на произвола на съдбата
Полицията съзнателно не се намесва и изоставя жертвите на ромските набези на произвола на съдбата

Защо деца роми масово правят професионални обири на къщи? И то го правят като термити - обезкостяват обектите си, изчезват, знаят, че ще останат безнаказани и остават безнаказани.

Полицията съзнателно не се намесва и изоставя жертвите на ромските набези на произвола на съдбата. В същото време полицаите се събират на протест, защото искат по-добро заплащане.

Един режисьор в Телевизия "България 24" - Станислав Стрински преди дни изпищя във фейсбук, че през нощта е обран. Полицията в началото е поискала от него да притежава и покаже фактури за всички обрани предмети - строителни инструменти и машини, както и акумулаторите на две коли, на които крадците са счупили прозорците. Полицията не е дошла нито да разпита свидетелите съседи, нито да вземе отпечатъци. Причината вероятно е, че крадците са малолетни и трудът на полицаите ще отиде на вятъра.

По думите на Станислав Стрински няма необрана къща в "Орландовци", където също живеят роми, но те са заможни и не крадат. Набезите ги правят малашевските цигани, които продават откраднатото основно на битака в техния квартал... В "Орландовци" са започнали да събират подписка до общината с искане да има полицейски патрули през нощта. Също - да се контролира произходът на вещите, продавани на битака. Но дали няма да помогнат в случая и "доброволни отряди"?

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари