Защо чаша вода, оставена до леглото, може да причини гадене?

0
Използвайте малка стъклена бутилка, която можете да запечатате
Използвайте малка стъклена бутилка, която можете да запечатате

През нощта на чашата и на повърхността на водата могат да кацат различни насекоми

Пиенето на вода от чаша, оставена до леглото от предния ден сутрин, може неочаквано да развали вашето благосъстояние и дори да причини гадене, алармира zdrave.to.

Вие дали сте от хората, които поставят чаша вода до леглото вечер, отпиват две или три глътки преди лягане и пият останалото на следващата сутрин? Германски експерти предупреждават какво може да помрачи подобен навик.

Списание Freundin публикува обяснение на експертни епидемиолози за това защо чаша вода, оставена до леглото, може да причини гадене.

„Проблемът е, че водата, която е в отворена чаша за дълги часове, става лоша. Прахови частици и бактерии се натрупват в такава вода за една нощ", предупреждават медицински експерти.

Също така според тях през нощта на чашата и на повърхността на водата могат да кацат различни насекоми, способни да оставят яйцата или изпражненията си в нея. Поради тази причина водата вече не е полезна за вашето здраве на следващата сутрин.

Експертите не препоръчват да се пие от чаша, която стои до леглото цяла нощ. Техният съвет е да използвате малка стъклена бутилка, която можете да запечатате.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари