Защо американците повярваха, че трябва да пият дезинфектанти срещу COVID-19?

1
Привържениците на президента му вярват на 91%, показва проучване
Привържениците на президента му вярват на 91%, показва проучване

Защо американците повярваха на президента Доналд Тръмп, че трябва пият дезинфектанти срещи COVID-19.

На този въпрос отговор потърси Симеон Гаспаров от Чикаго за предаването "Плюс-минус" по NOVA. Той обясни, че голяма част от обществото вярва безусловно в Тръмп.

"Привържениците на президента му вярват на 91%, показва проучване. За сравнение на семействата си те вярват на 60%", обясни сънародникът ни.

"Освен, че тази група хора в голямата си част са сърдити бели хора, те са и много религиозни. Факт е, че социалните неравенства в страната нарастват. Тези хора са против социалните помощи за нуждаещите си, против защитата на околната среда, не вярват в държавни заговори. Те вярват, че Тръмп ще направи Америка отново велика", каза още българинът.

Припомняме, че държавният глава на САЩ заяви преди дни, че пиенето на дезинфектанти може да предпази от Covid-19. Изказването бе посрещнато с остри критики и от страна на научната общност и от страна на производители на средства за почистване и обеззаразяване. Заради това той по-късно посочи, че думите му са били саркастични. Въпреки това десетки го послушаха и се озоваха в болници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари