Засега в Русе няма да има режим на тока

0
През последните дни такава крайна мярка вече бе взета в някои райони в страната
През последните дни такава крайна мярка вече бе взета в някои райони в страната Снимка: Dunavmost, архив

Към момента не се предвижда режим на тока в Русе или спиране на уличното осветление заради високите цени на тока

Това са съобщили пред  в.“Бряг“ от Общината.

През последните дни такава крайна мярка вече бе взета в някои райони в страната.

Повишените сметки за електричество коментира още в края на ноември кметът Пенчо Милков и тогава той призова за икономии. Градоначалникът обяви, че през декември 2020 г. Община Русе е платила за ток 151 000 лв. Сметката за ноември 2021 г. обаче е с 200 процента повече - 307 000 лв., но енергоразпределителното дружество вече е въвело авансова вноска за декември и тя е 430 000 лв.

През последния месец на миналата година Община Русе получи от правителството компенсации в размер на 0,11 лв. за всеки консумиран kW/час за месеците октомври и ноември. Това помогна на бюджета и частично намали разходите, но на фона на непрекъснато нарастващите цени се надяваме да има компенсации и за следващите месеци, посочват още от кметската администрация. Засега ситуацията остава спокойна, но обстановката може да се промени изключително бързо.

Още преди месец Пенчо Милков издаде заповед за въвеждането на икономии при употребата на електроенергия от служителите, директорите на общинските предприятия и кметовете на кметства. Днес е организирана и среща с тях, за да се намерят начини за преодоляване на трудностите.

Обстановката се следи ежедневно и при нужда ще се вземат мерки, като градоначалникът предупреди, че може да се стигне и до непопулярни такива, като те ще бъдат обявени своевременно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    3
    Аерсъзник от русие
    Пенчо спирай уличното на гражданска те и без това им светят очите вечер я от вино я от пико
  • 0
    2
    до 1
    Кое те впечатли в момчето Кирчо, освен усмивката му, та гласува за него?
  • 0
    1
    В.П.
    Aко това е промяната, язък за гласуването !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари