Зърнопроизводителите затварят гранични пунктове следващата седмица

2
Земеделците предвиждат да разположат техника по основните пътища, водещи към граничните пунктове с Румъния при Видин, Русе, Силистра и Кардам
Земеделците предвиждат да разположат техника по основните пътища, водещи към граничните пунктове с Румъния при Видин, Русе, Силистра и Кардам Снимка: БГНЕС

Земеделците предвиждат да разположат техника по основните пътища, водещи към граничните пунктове с Румъния при Видин, Русе, Силистра и Кардам

Националната асоциация на зърнопроизводителите в България излиза на ефективни протести следващата седмица. Решението е било взето на провело се днес извънредно заседание на Управителния съвет. От Асоциацията предвиждат да разположат земеделска техника по основните пътища, водещи към граничните пунктове с Румъния при Видин, Русе, Силистра и Кардам. Основното искане на земеделските производители е България да наложи вето върху свободния внос на продукция от Украйна, предаде БНР.

Протестните действия ще се проведат на 29, 30 и 31 март. Искането на зърнопроизводителите е за България да не бъде удължавано действието на регламента за внос на продукти от Украйна, посочи председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Костадин Костадинов.

Решението на УС на НАЗ ще бъде изпратено днес до президента Румен Радев, министър-председателя Гълъб Донев и до министъра на земеделието Явор Гечев. Земеделците от Румъния също се готвят за протести, планират се и съвместни действия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    18
    Аз пък предлагам ако някой иска да протестира да затваря изходите на селскостопанските дворове. Кой каквото недоволства все на границата да пречи. То не стига, че трудно се минава, ами тези ненаядените мошенници и те да се пречат там. Да предположим, че им изпълнят исканията. С какво това ще помогне на хората в БГ, освен да се гушат още тези олигофрени !
  • 11
    1
    Дгд
    Да се затворят вкъщи най - добре. Крадливи мрънкащи нещастници
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари