Заразените с Ковид-19, които са без симптоми, носят същото количество от вируса като останалите

1
Заразените без симптоми носят същото количество от новия коронавирус като другите пациенти със симптоми
Заразените без симптоми носят същото количество от новия коронавирус като другите пациенти със симптоми

Заразените без симптоми носят същото количество от новия коронавирус като другите пациенти със симптоми

Хората, които прекарват COVID-19 без симптоми, носят същото количество от вируса в организма си като пациентите със симптоми, съобщи БТА, като цитира резултати от изследване, проведено в Република Корея.

В страната в началото на март бе проведено масово изследване и тогава бяха идентифицирани и изолирани всички случаи, при които заболяването протича без симптоми.

Изследователите обаче не успяваха да изяснят колко от тези хора в действителност пренасят вируса.

Хората с положителен тест са наблюдавани в медицински център, където учените са проверили количеството частици от вируса в носовете и гърлата им. Тези хора редовно били подлагани на тест и били освобождавани от центъра едва при потвърдени отрицателни тестове.

Резултатите от 1886 теста сочат, че хората без симптоми в момента на изследването, включително и тези от тях, които изобщо не развиват никакви прояви на болестта, имат същото количество вирусен материал в носовете и гърлата си като пациентите със симптоми.

Изследването доказва също, че вирусът се задържа у хората без симптоми за продължителни периоди от време, макар че при някои от тях се наблюдава малко по-бързо очистване от вируса, отколкото при пациентите със симптоми. Средната продължителност на времето от момента на диагностициране до постигане на отрицателен тест е 17 дни при пациентите без симптоми и 19,5 дни за пациентите със симптоми.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари