Заразата стигна и до детска градина "Русалка 2"

1
42-годишната учителка е с положителен тест за ковид
42-годишната учителка е с положителен тест за ковид Снимка: bTV

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са констатирани четири нови случая на коронавирус.

Става дума за две жени и двама мъже на възраст между 42 и 92 години. 63-годишна жена от село Малко Враново и мъж на 78 години от гр. Русе са хоспитализирани в Университетска болница „Канев“. И двамата са с бронхопневмония, както и с придружаващи сърдечно-съдови заболявания.

Другите двама души – мъж на 92 години и жена на 42 години, са без сериозни оплаквания и са оставени под домашна изолация.

42-годишната жена работи като учителка в детска градинаРусалка 2“. Последното ѝ посещение на работа е било в сряда на 23-ти септември. От страна на Регионалната здравна инспекция са предприети всички необходими мерки и понастоящем се провежда епидемиологично проучване.

Що се касае до епидемичната ситуация в Детска ясла № 15, то 58-годишната детегледачка, чиято положителна проба беше обявена вчера, е хоспитализирана в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“. Под карантина са поставени осем деца и трима души от персонала, които са имали контакт с болната жена. Към момента три от децата са имали различни оплаквания и през вчерашния ден са им взети проби за PCR изследване за коронавирус. Резултатите им са отрицателни.

Сред добрите новини е, че 14 от 15-те заразени с COVID-19 в детска градина „Мечо Пух“ в гр. Сливо поле са излекувани. Оздравелите са шест деца и осем души от персонала. Под домашна карантина остава само една от учителките.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари