Заразата от Covid-19 се завръща с пълна сила в Гърция

0
Епидемичната ситуация на някои острови се смята за особено тревожна заради високия дял на положителните тестове
Епидемичната ситуация на някои острови се смята за особено тревожна заради високия дял на положителните тестове

Днес в страната бяха регистрирани 10 528 случая за едно денонощие

Сериозно безпокойство предизвиква очертаващият се нов ръст на случаите на коронавирус в Гърция, особено с оглед на летния сезон и високите температури, които благоприятстват социалните контакти, съобщава телевизия Скай, цитирана от БТА.

Днес в страната бяха регистрирани 10 528 случая за едно денонощие, като епидемичната ситуация на някои острови се смята за особено тревожна заради високия дял на положителните тестове.

Столицата Атина е в „червената“ зона, като 6493 от днешните случаи са установени в нейния район.

През седмицата между 13 и 19 юни на остров Миконос процентът на положителните тестове е бил 59,89, на Санторини – 33,51, а на Милос – 32,31.

Министърът на здравеопазването Танос Плеврис обаче заяви, че увеличението на случаите е под контрол. Пред държавната телевизия ЕРТ той каза, че Гърция е била последната страна в Европа, която е отменила ограниченията. Според него разпространението на коронавируса е на вълни, като тези, които са през лятото, досега винаги са били по-умерени и не са водили до голям брой тежки случаи. Плеврис каза, че броят на интубираните пациенти вече почти година е двуцифрен, системата на здравеопазването не е под натиск и не се очаква увеличение на хоспитализациите през лятото. „В този момент няма никаква причина за връщане на мерките, защото случаите ни интересуват в комбинация с натиска върху системата на здравеопазването“, каза гръцкият здравен министър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Чистокръвен
    Да, да, продължавайте да се тествате и да се бодете с експерименталните мъзгочи, наричани „ваксини“, да ви еб@ майката проста, да ви еб@! И шести *бустер* си ръгнете и ако и тогава не умрете – по-добре се обесете, че да не разнасяте повече зарази и простотия!
  • -5
    2
    Ел Греко
    И сега какво ? Да не ходиме ли до гръцко или да ? Гастарбайтерите не се спряха да разнасят болести насам натам. Отделно туристите не се спряха и те. И после имало ковиди мовиди..
  • 4
    1
    Хаха
    Е, нормално. Най-набодените са и най-заразени. Справка - Германия. А за Австрия направо зловещо се мълчи.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари