Заподозрян за убийството на жена в Гърция е арестуван в Северна Македония

0
20-годишният пакистанец е задържан за убийството на 17-годишната си приятелка
20-годишният пакистанец е задържан за убийството на 17-годишната си приятелка Снимка: iStock

Убийството стана във вторник в атински квартал и оттогава следите на мъжа се губеха​

Пакистанец, заподозрян за убийството на приятелката си в Гърция, беше открит и арестуван снощи заедно с група нелегални мигранти в Република Северна Македония, а след това бе предаден на гръцките власти, съобщи кореспондентът на МИА от Атина, цитиран от БТА.

Пакистанецът на около 20 години беше главният заподозрян за убийството на 17-годишната си приятелка. Убийството стана във вторник в атински квартал и оттогава следите на мъжа се губеха.

Чрез тясното и непрекъснато сътрудничество на полицейските власти на двете страни се стигна до ареста на заподозрения пакистанец.

Гръцкото министерство на гражданската защита, в чиито компетенции е полицията, обяви, че има информация, че заподозреният е в Северна Гърция, с цел да избяга в една от страните от Централна Европа.

Полицейските власти в Северна Гърция незабавно се свързаха със съответните служби от балканските страни и е установено непрекъснато и тясно сътрудничество, като същевременно граничният контрол беше засилен. В резултат на засиления контрол в Северна Македония е открита група нелегални мигранти, в която е установено, че е заподозреният извършител на зловещото убийство, съобщиха от гръцко министерство.

Пакистанецът вече е предаден на гръцките власти, а министърът на гражданската защита на Гърция Такис ​​Теодорикакос съобщи в социалните мрежи, че заподозреният за убийството на 17-годишната Николета в Атина ще бъде изправен пред прокурор.

Това е новината на деня в Република Северна Македония, избрана от Медийната информационна агенция /МИА/ за публикуване от БТА съгласно споразумението за обмен на информация и професионално сътрудничество, което предвижда всеки ден националните информационни агенции на България и Република Северна Македония да си разменят директно избрана от другата агенция новина на деня от съответната страна, а другата агенция да я публикува на своя интернет сайт без промяна с изрично посочване и цитиране на партньора ѝ като източник.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари