Започват изпитания на новата драгираща техника на ИАППД

0

Корабът „Искър“ вече е в Русе

Най-новият кораб, който става част от флота на ИА „Проучване и поддържане на река Дунав“ вече е в Русе и до дни започват изпитания на драгиращата техника. Маневреният кораб, който беше построен в „С.Ц. Корабостроителница АТГ Гюргево“, ще носи името „Искър“.

Плавателният съд е част от проект за доставка на специализирано оборудване за драгиране на река Дунав, който включва още драга, тръби за транспортиране на наноси, шалан и понтон. „Искър“ ще има спомагателна функция при използването на драгажната техника. С негова помощ понтонът, шаланът и драгата „Янтра“ ще могат да се придвижват до критичните участъци, при които ще се налага корекция за осигуряване на плавателния път по река Дунав в българския участък на реката.

Общите средства за всички доставки по проект „Модернизация и оптимизация на дейностите по рехабилитация на корабоплавателния път в общия българо-румънски участък на река Дунав, чрез доставка на оборудване“ са 20 632 677,38 лева, а стойността на маневрения кораб е 5 404 000 лева без ДДС.  Проектът се съфинансира от Европейския фонд за регионално развитие, чрез Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014 – 2020 и със средства от националния бюджет.

Предстои корабът да получи официално своето име на церемония, която ще се състои през пролетта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари