Започва нов ремонт на Градския стадион в Русе

3
Така трябва да изглежда с новите козирки Градският стадион в Русе
Така трябва да изглежда с новите козирки Градският стадион в Русе Снимка: БГНЕС

Общинската фирма „Спортни имоти” ще извърши ремонта на терена на Градския стадион в Русе, съобщи управителят Веселин Богданов.

От следващата седмица се очаква да стартират дейностите, които трябва да приключат до началото на новото първенство на Първа лига в края на юли, съобщава 24 часа.

Месеци след ремонта на стадиона за 1 милион лева, извършен от избраната от Министерството на спорта фирма „Тарктур”, включващ подмяна на тревното покритие и поставяне на електрическо осветление, се оказа, че теренът не е в добро състояние, задържа вода след дъжд, поставените чимове гният и трябва да се подменят. В крайна сметка стана ясно, че Община Русе трябва сама да си финансира и извърши ремонта и с тази задача е натоварена „Спортни имоти”, обясни Веселин Богданов.

Според него, предстои изготвяне на дренажна жила, както и подмяна на чимове в централната зона на терена. Идеята е да се ремонтира частта от игрището в центъра на терена към тунела, от който излизат играчите. Именно тук локвите след дъжд се задържат и теренът се „заблатява”.

Предстои да бъде прокопана ивица, където ще бъде насипан пясък, който ще повдигне нивото на терена, като се постави и отводнителна тръба. След това, ремонтираната част ще бъде покрита с нови чимове. Идеята е ремонтът да бъде извършен от общински фирми и да погълне възможно най-малко средства.

Обявена е обществена поръчка и за изграждане на нова ВИП зона на Градския стадион и две козирки, които да покрият трибуните от двете страни на тунела. Средствата за тях вече са гласувани от общинския бюджет и реконструкцията трябва да стартира в паузата между двата сезона. Наскоро кметът на Русе Пламен Стоилов заяви, че е амбициран Градският стадион да стане един от най-модерните в България.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари