Започва ремонт на Пантеона в Русе

0

Официална церемония връзка със стартирането на ремонт на сградата и околното пространство на Пантеона на възрожденците се проведе днес в Русе.

Ремонтните дейности включват укрепване на конструкцията на главния вход и отводняване, вътрешни ремонтни работи, външна топло и хидроизолация, външно и вътрешно осветление, почистване и подмяна на позлатата на купола. Националният паметник също така ще бъде оборудван с модерна мултимедийна техника.

Проектът се осъществява съвместно с община Гюргево, като в румънската част е предвидено облагородяване на Крепостта в разположения на отсрещния бряг на р. Дунав град. Общата стойност на проекта за двата партньора е 1 426 760,12 евро, предвидените средства за Община Русе са в размер на 928 182,18 евро. Срокът за изпълнение на ремонтните дейности е 36 месеца.

Целта е общата история на еврорегиона да бъде използвана като основа за създаване на модерни, интегрирани туристически продукти и услуги, които ще бъдат съвместно управлявани и популяризирани, за да се превърне той в атрактивна туристическа дестинация

В румънската част на проекта е предвидено облагородяване на Крепостта в Гюргево. Двата обекта ще бъдат включени в общ туристически маршрут, в основата на който ще бъде споделеното културно-историческо наследство на двата града. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари