Започва проверка по случая с починалата родилка в Русе

4
ИА "Медицински надзор" се е самосезирала, каза пред журналисти министъра на здравеопазването Асен Меджидиев
ИА "Медицински надзор" се е самосезирала, каза пред журналисти министъра на здравеопазването Асен Меджидиев

ИА "Медицински надзор" се е самосезирала, каза пред журналисти министъра на здравеопазването Асен Меджидиев

Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ се е самосезирала и започва проверка по случая с починалата в Русе родилка. Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването в служебния кабинет Асен Меджидиев след заседанието на парламентарната комисия по здравеопазване, предаде БТА.

Родилката е починала в Акушеро-гинекологичния комплекс към Университетската болница "Канев" в Русе. Бебето е родено чрез секцио на 23 май тази година. На следващия ден 29-годишната майка е починала.

Роднините все още нямат отговор каква е причината за смъртта и обвиняват лекарката, извършила операцията. Час преди смъртта родилката е писала на съпруга си, че има силни болки, а няма кой да ѝ обърне внимание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    9
    Доктора
    Не е тайна,че докторите са със средна интелигентност,лишени от емпатия, повтарят и наизостяват ,често остарели и изцяло за печалба измислици, те не са учени и откриватели ,често каквото им каже производителя на химикали(лекарства) ,това правят,повярвали са си ,че са нещо ,но реално виждате ,че са обикновени работници с амбиици да имат всичко ,но немогат. Избягвайте измислените им лечения и таксички ,подобре започнете да вярвате в Бог,отколкото на тях ,гледат ви само в ръцете ,а ако не познавате правилните хора и парите няма да ви спасят в българските болници . единствено ако ви изтича кръвта или ви свършва въздуха в дробовете,тогава ако пожелаят може и да ви спасят от смърт
  • 5
    8
    младен иванов
    След като има смъртен случай,има и конкретни виновници за него.Още повече,че жената е имала болки и никой не и е обърнал внимание.Това лекарско безхаберие е престъпление.Дори и да е имало причина за леталния изход,нямало е адекватни мерки от страна на персонала и това е подсъдно.
  • 7
    7
    До 6
    Така е, тоя некадърник Иванов завършил задочно в Свищов не може да ръководи болницата! Да го уволняват докато не са уморили зорлем още дузина хора !
  • 7
    6
    Русенец
    А военния тъпак - Иван Иванов директор на тоя Хоспис няма ли да бъде обесен публично заради поредния смъртен случай ? Докога русенци ще бъдат убивани ?
  • 7
    5
    Ivo
    Номер 2,е нещастен тъпанар или сдухано докторче,ами ,да,трябва да има осъдени и уволнени и лекари и акушерки и мед.сестри,за назидание,да видят другите,че има закони и съдебна система,и,че тя работи адекватно!А не да покрият случая,и на Доктор Вълчева,а тя е виновна за журналиста,от мьрзел,и от безотговорност,и сега и за родилката,трябва наказание!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари