Започва делото за убития и изнасилен доцент

5
Навръх 14 февруари – празникът на влюбените, в окръжния съд в Пловдив започва процесът срещу Илия Стоичков
Навръх 14 февруари – празникът на влюбените, в окръжния съд в Пловдив започва процесът срещу Илия Стоичков Снимка: БГНЕС

Навръх 14 февруари – празникът на влюбените, в окръжния съд в Пловдив започва процесът срещу Илия Стоичков – подсъдим за зверски убития и изнасилен с бухалка пенсиониран доцент Стефан Нейков, информира Монитор.

Той не само е бил жестоко пребит, но е бил и ограбен. Само ден след престъплението съпругата на Стоичков – Иванка, продала златния 14-каратов синджир на жертвата в заложна къща.

Синджирът е тежал 11,5 грама и неговата стойност е изчислена на 747,50 лева. Затова и срещу Стоичков са повдигнати две обвинения. Първото е за смъртта на доцента, който е работил като научен сътрудник в Институт по растителни генетични ресурси гр. Садово. Обвинението е, че убийството е извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост. Второто обвинение срещу извършителя е именно заради грабежа на златния синджир.

До престъплението се стигнало, след като съпругата на подсъдимия решила да продължи с висшето си образование. Иванка е познавала жертвата от 2005г., когато е била студентка в Аграрния университет в Пловдив. Доц. Нейков не й е преподавал. Познавали се покрай сина на жертвата, уточниха от прокуратурата. След като завършила тогава бакалавърска степен, искала сега да продължи с магистърска. Преди време записала да учи за магистър, но прекъснала и потърсила доц. Нейков за съдействие. Искала да се възползва от контактите му в научната общност, за да си взема по-леко изпитите. Според прокуратурата ученият й поискал в замяна секс и пари. Уговорили си среща на 2 юли м.г. край Спорната зала до село Оризари, но там се появил съпругът Илия. Той пребил жестоко с бейзболна бухалка и изнасилил с дръжката й жертвата си.

След това Стоичков закарал пребития възрастен мъж на бул. „Христо Ботев” край Военна болница в Пловдив и го оставил край колата му. Там агонизиращият бил намерен от минувачи, които се обадили на бърза помощ. Лекарите не успели да спасят жертвата заради многото му травми. Според експертна справка доц. Стефан Нейков е имал множество наранявания по цялото тяло и главата. Тези рани са в пряка причинно-следствена връзка със смъртта му, каза по време на мярката за неотклонение на Илия Стоичков миналия юли прокурор Георги Пенев. Жертвата е имал множество кръвонасядания по цялото тяло, кръвоизлив в меката мозъчна обвивка, две големи рани на главата, счупени множество ребра, разкъсване на аналния отвор на правото черво и мн.други.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари