Започна масовата ваксинация срещу COVID-19 в област Русе

1
Отварят още 4 кабинета за имунизации
Отварят още 4 кабинета за имунизации

Отварят още 4 кабинета за имунизации

В ход е масова ваксинация срещу COVID-19 в област Русе. Поради повишения интерес към имунизиране от жителите на Русенско утре в гр. Русе ще работят допълнително четири имунизационна кабинета в двете университетски болници „Канев“ и „Медика“, в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“, както и в Медицински център – 1, по-известен като бившата Втора поликлиника. На този етап не е необходимо предварително записване. Целта е да се осигури ваксина за всеки, които желае и да няма върнати хора.

Координатите на кабинетите, където утре ще се извършва ваксинацията са следните:

1. УМБАЛ „Канев“ (имунизационен кабинет, намиращ се на партера на хирургичния блок в лечебното заведение и по-конкретно точно до пункта на охраната) с работно време от 10.00 ч. до 18.00 ч. Телефон за връзка: 082 887 411, адрес: ул. „Независимост“ 2;

2. Изнесен пункт пред ДКЦ-2 (част от Университетска болница „Медика Русе“ с работно време от 10.00 ч. до 16.00 ч. Телефон за връзка: 0885 30 40 40, адрес: ул „Рига“ 35

3. Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“ (имунизационен кабинет, намиращ се срещу стационарния блок) с работно време от 10.30 ч. до 15.00 ч. Телефон за връзка: 0899 975 290, адрес: ул. „Алея Лилия“ 1

4. Медицински център – 1. Там ваксинацията ще се извършва в манипулационната на първия етаж, като работно време ще е от 09.00 ч. до 12.00 ч. Телефон за връзка: 082 834 634, адрес: ул. „Борисова“ 36.

Имунизацията ще се извършва с ваксината на AstraZeneca.

Припомняме, че днес само в рамките на няколко часа 94-ма жители на област Русе, които не попадат в актуалната фаза на ваксинация, са поискали да бъдат имунизирани срещу COVID-19. През днешния ден в Регионалната здравна инспекция бяха поставени 20 дози от посочената ваксина, като кабинетът там е работил до 15.30 ч. Утре е предвидено в същия кабинет да бъдат имунизирани още 30 души, които са пожелали (предварително записали се днес), като тогава кабинетът в РЗИ ще бъде с работно време от 09.00 ч. до 16.00 ч.

В Бяла също е създадена организация и там през утрешния ден ще бъдат поставени всички налични дози от ваксината на AstraZeneca, с които разполага МБАЛ „Юлия Вревска“ към момента. Предвидено е в лечебното заведение да бъдат поставени 44 първи дози, като кабинетът, където ще се извършват манипулациите ще работи от 09.00 ч. до 18.00 ч.

През настъпващата седмица, най-вероятно в понеделник, областният управител ще проведе съвещание с директора на Регионалната здравна инспекция, както и с представители на всички имунизационни кабинети в Русенско. По време на срещата се очаква да бъде взето решение как да продължи ваксинацията в кабинетите за желаещите, които не попадат в съответната фаза от ваксинационния план. По този начин се осигурява т.нар. „зелен коридор“ за всички, желаещи да се ваксинират.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари