Започна 25-то юбилейно издание на Националния ученически театрален фестивал „Климент Михайлов“

1

Днес пред Доходното здание бе официално открито 25-то юбилейно издание на Националния ученически театрален фестивал „Климент Михайлов“

Той ще продължи 9 дни и в него ще вземат участие 19 театрални трупи от цяла България. Организатори на фестивала са Общинският център за култура и изкуство с помощта на ДТ „Сава Огнянов“ и ОП „Русе арт“.

Вече 25 г. фестивалът отстоява присъствието си в културния календар на Русе. Спектаклите ще донесат много емоция на зрителите, както и полезен опит и мотивация за работа на младите актьори.“

С тези думи заместник – кметът на Община Русе Енчо Енчев откри театралния фестивал. Той пожела на участниците кураж и творческо удовлетворение.

За настроението на гостите на днешното откриване се погрижиха музикантите от Тамбурашкия оркестър с ръководител д-р Наталия Константинова, Детска вокална груга „Слънце“ при ОбДЦКИ и Клуб по спортни танци „Настроение“ с ръководители Елена и Иван Деспотови.

Тази година жури на фестивала ще бъдат актрисата Нона Йотова, младата надежда на Народния театър „Иван Вазов“ София Бобчева и театроведът и дългогодишен драматург на ДТ „Сава Огнянов“ Крум Гергицов.

Фестивалната програма започва тази вечер в Камерната зала на Доходното здание с музикално – театралната композиция на Театрална формация „Octet+“ при СУ „Димитър Маринов“ – град Лом „Имаше някога 25 оловни войничета“. От 19 ч. в Голяма зала на емблематичната за Русе сграда ще се играе авторският спектакъл на Театър „Драмеди“ при НЧ „Н. Хайтов – 1936“ – град София „Кой си ти?“.

Церемонията за награждаване на отличените и закриването на фестивала ще бъде на 3 юли (неделя) от 18:00 ч. пред Доходното здание.

Всички представления в програмата на Националния ученически театрален фестивалКлимент Михайлов“ са с вход свободен за желаещите да ги посетят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари