Замесиха Нова Телевизия в телефонна измама

0
Ало измамниците лъжат възрастни хора с нова схема
Ало измамниците лъжат възрастни хора с нова схема Видео: Нова телевизия

Телефонните измамници с нова схема.

В сценария влиза нещо реално и актуално. Вместо полицейска акция, гласът по телефона обяснява на жертвата си, че трябва да съдейства в разследване на Нова Телевизия.

Обикновен следобед за семейство Тотеви. Стационарният телефон звъни и вдига 82-годишната Ина. Измамникът този път е жена или поне се представя за такава.

Следва познатата схема. Измамникът иска номер на мобилен телефон от жертвата, за да може вниманието й да е заето постоянно и тя да не се свързва със свой роднина или полицията.

Часове след това Ина Тотева все още не вярва, че за малко не е станала жертва на телефонна измама.

След като за малко да повярва на измамниците, вече е резервирана. И дори и на екипа на телевизията трудно вярва. Че са истинските.

Съпругът на Ина става пряк свидетел на телефонният разговор.

Междувременно стана ясно, че след разследване на Нова Телевизия още един телефонен измамник ще получи присъда. Синът за сочения за тартор на ало измамниците Люцкан Люцканов - 22 годишният Георги сключи споразумение с прокуратурата и получи условна присъда от 2 години. Баща му, на когото репортер под прикритие стана муле и извърши измама пред телевизионна камера, беше осъден на 2 години лишаване от свобода.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари