Зам.-кметът Недев: Имаме проблеми с таблата по спирките

0
Причината са остарели акумулаторни батерии
Причината са остарели акумулаторни батерии Видео: Русе Медиа

"Остарели акумулаторни батерии създават проблеми с електронните табла по спирките, на които се изписват разписанията на градския транспорт."

Това обясни зам.-кметът по комунални дейности в Русе Димитър Недев, предава Русе Медиа. Налага се масовата им подмяна, като наскоро общината е закупила над 150 броя нови батерии.

Голяма част вече са подменени и след това, когато се сменят на всички табла, ще се направи анализ на всяко табло, за да видим какви са проблемите. Ако мога да коментирам тези батерии, мисля, че избран най-неудачният вариант, тъй като батерията е сложена в самото табло, подложена е на много високи температури през лятото и ниски през зимата. Самото захранване на спирките, когато е правено, е трябвало да е по друг начин. но тогава така е избрано, така са го направили“, коментира Недев.

Зам.-кметът обясни, че има други варианти за захранване на таблата, като общината ще използва някой от тях занапред – с вкопани батерии, свързани към мрежата или със самостоятелно захранване. „Този проект е отпреди 5 години, той вече изтича, предстоят и нови спирки по новата транспортна схема и те вече ще бъдат по друг начин“, каза Димитър Недев.

От общината засега няма да възстановяват експерименталната нощна линия, тъй като тя се е оказала скъпо удоволствие. Без външно финансиране е неоправдано харченето на пари, а хората, които пътуват по нея, са били малко.

Дружеството „Общински автотранспорт“ отчита нормализиране на броя на пътниците. „През март и и април имаше драматичен спад, през май започнаха да се завръщат малко, за юни има още минимален ръст, а за юли достигна нормалния за този месец. Все още нямаме пълно възстановяване на пътникопотока, все още сме между 10 и 15 процента по-малко пътници отпреди“, коментира изпълнителният директор Александър Георгиев.

Допълнително броят на пътуващите с градския транспорт е намалял заради учебната година, която през втория срок беше онлайн и учениците си стояха по домовете.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари