Заловиха русенец с няколко вида дрога

5
Случаят е докладван на дежурен прокурор и е започнато разследване
Случаят е докладван на дежурен прокурор и е започнато разследване Снимка: Dunavmost, архив

Полицията в Русе е започнала работа по няколко сигнала, свързани с наркотици

В нощта срещу неделя, около 02:30 часа, в междублоковото пространство на бл. "Орфей" и бл. "Милин камък" на ул. "Доростол" в Русе, екип полицейски служители от Второ РУ е извършил проверка на забелязано от тях съмнително лице. При изясняване на самоличността на въпросния мъж е установено, че той е 36-годишен русенец, като в него униформените са намерили наркотични вещества - суха тревна маса, кафяво прахообразно вещество и бяло кристалообразно вещество.

Впоследствие русенецът е предал на полицаите и около 3 грама кристално вещество (метамфетамин), около 2 грама марихуана, около 2 грама хероин, както и електронна везна, гриндер и два мобилни телефона. Констатираното от служителите на реда е документирано, случаят е докладван на дежурен прокурор и е започнато разследване, като е образувано досъдебно производство с оглед на престъпления по НК.

В събота, на 13 март, около 20:40 ч. в Русе на ул." Филип Станиславов", полицаи от групата за охрана на обществения ред са спрели и извършили проверка на лек автомобил "Мерцедес-C220" с русенска регистрация. При проверката служителите са установили, че колата управлява 35-годишен русенец, като в него е намерено полиетиленово пликче с неправилна форма и част от ръчно свита цигара.

При полеви наркотест съдържанието на откритото пликче е реагирало на марихуана.

Случаят е документиран, докладван е на дежурен прокурор и е започнато бързо производство за престъпление по чл. 354а, ал. 3 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари