Залата на смеха става Детски увеселителен център

10
На Общината е предложен идеен проект, който е в процес на разглеждане
На Общината е предложен идеен проект, който е в процес на разглеждане Снимка: в. "Бряг"

Подписка за възстановяването на Залата на смеха в Младежкия парк в автентичния ѝ вид беше възобновена на 13 януари от инициатора ѝ Боян Йорданов

Петицията тръгна през февруари 2019 г. и досега под нея са се подписали 271 човека, които искат затворената преди повече от 30 години увеселителна сграда да заработи отново. Русенци с носталгия си спомнят също и за виенското колело, самолетчетата и въртележката в парка, които бяха предпочитаните атракциони за малки и големи, припомня вестник "Бряг".

„Емоционално съм привързан към тази зала. Аз съм на 38 години и в нея е преминало детството ми, тя беше най-любимото ми място за посещение, особено въртележката, която ни хвърляше по дюшеците“. Това заяви пред в. „Бряг“ Боян Йорданов, чието желание е русенци и децата им да се върнат в залата. „Да я има както за децата, така и за нас, за да станем пак хлапета“, вълнува се Боян.

„Залата ще бъде възстановена като Детски увеселителен център с кафе-бар, съобщи управителят на фирма „Круто“, която преди две години е взела помещението под наем. Изготвен е проект, който е одобрен в частта си относно реконструкцията на помещението отвътре. В плановете изрично е посочено, че ще бъдат запазени центрофугата на въртележката и огледалата, които ще бъдат разположени около нея. Останали са 5 оригинални огледала, които трябва да се полират и възстановят, ще бъдат доставени и нови, ако се наложи, за да могат децата да се забавляват.

„Предстои ремонт на въртележката, ще се изгради ВиК система, ел.инсталация, ще се направи основен ремонт на покрива и стените, ще се изградят тоалетни, за да работи нормално обектът – каза управителят на фирмата наемател. - И най-важното, всичко трябва да бъде изработено и монтирано така, че да е много сигурно и безопасно. Защото всичко се прави заради децата и те, и родителите им трябва да са спокойни“.

Сега фирмата обсъжда и съгласува с Общината изграждането и на Лятна градина, която ще е разположена до залата. На Общината е предложен идеен проект, който е в процес на разглеждане. „Искаме да можем на определено пространство да се провеждат изнесени занимания за децата навън, както и родителите им да имат място да седнат и да ги изчакат, докато те се забавляват“, уточняват от фирмата.

Всички, които се интересуват, имат идеи и искат да помогнат с нещо за осъществяване на проекта, могат да се свържат с фирма „Круто“. „Имаме нужда от дизайнери, майстори, които могат да оправят механиката, за да стане по-бързо - нека да се свържат с нас. Възприемаме всякаква помощ. Всеки, който може да помогне, винаги е добре дошъл“, заяви наемателят и отсече „Когато човек има желание, намира начин, а когато няма желание, намира оправдание!“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари