Захлаждане и валежи в края на седмицата

1
През почивните дни облачността ще е купесто-дъждовна
През почивните дни облачността ще е купесто-дъждовна

В петък температурите още малко ще се повишат, но от запад облачността ще се увеличава и на отделни места в северозападната половина от страната ще превали

Серията от необичайно топли за периода и слънчеви дни продължава и днес, на 15-ти септември. Максималните температури ще са само с около градус по-ниски, в сравнение с вчера в повечето райони м/у 26° и 31°, по-ниски по Черноморието от 24° до 27°. Ще преобладава слънчево време, с повече облаци в Източна България и планинските райони, но само на отделни места ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб от североизток, предаде БНТ.

Предимно слънчево ще се задържи и утре, с временни увеличения на облачността отново главно в източните и планинските райони, но без валежи. Ще духа слаб, в Източна България умерен югоизточен вятър. Максималните температури слабо ще се повишат и ще са от 27° до 32°, на морския бряг от 25° до 27°. Ще преобладава слънчево време, през втората половина на деня облачността временно ще се увеличава. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините ще бъде ветровито. Ще духа умерен, по високите и открити части временно силен северен вятър. Повече облаци ще има в следобедните часове, но и там валежи не се очакват. Температурите в курортите още малко ще се повишат и максималните ще са от 17° на Алеко до 25° в Банско.

Студен атмосферен фронт, преминаващ през Западна и Централна Европа, е причина за очакваните валежи в по-голямата част от континента. Значителни количества ще има в Испания, северна Италия, както и в южните райони от Германия и Франция, където ще има и гръмотевични бури. Облачно, дъждовно и хладно за периода ще се задържи във Финландия и северната половина на Европейска Русия. Значителна ще е облачността и в западната половина от Балканския полуостров, но само на отделни места ще превали и прегърми. В източната половина ще остане предимно слънчево и все така топло за сезона.

У нас, в петък температурите още малко ще се повишат, но от запад облачността ще се увеличава и на отделни места в северозападната половина от страната ще превали.

През нощта срещу събота вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили, а с него ще започне понижение на температурите. През почивните дни облачността ще е купесто-дъждовна. Ще има и превалявания, на отделни места придружени от гръмотевици. В събота ще бъде и ветровито, в неделя вятърът временно ще отслабне, но в началото на новата седмица отново ще се усили и ще нахлува още по-хладен въздух.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари