Загоряла манджа вдигна пожарната на крак в Русе

0
Възрастна жена е излязла, оставяйки ядене върху електрическа печка
Възрастна жена е излязла, оставяйки ядене върху електрическа печка Снимка: Dunavmost / Архив

Вчера в 10:14 часа на телефон 112 граждани са подали сигнал за дим, излизащ от апартамент в русенския блок „Глинка“.

Към местопроизшествието веднага са изпратени два екипа огнеборци от Втора РСПБЗН в Русе. При пристигане на адреса е установено, че произшествието е на 4 етаж, като е излизал дим от входната врата и от терасата на жилището. Предприети са мерки за осигуряване на достъп до вътрешността на жилището. Вътре е било силно задимено. На са открити хора, но е намерено забравено ядене върху електрическа печка. Оказало се е, че възрастната стопанка /71 г./ е била излязла, оставяйки храната върху електрическия уред.

В 14:51 часа екип на РСПБЗН-Две могили е пратен по сигнал за запалени отпадъци в с. Баниска, на ул. „Мусала“. Огнеборците са загасили горенето на площ от около 200 кв. м. Няма пострадали хора и щети.

Пожар в стопанска постройка в с. Стамболово са гасили огнеборците от РСПБЗН – Сливо поле вчера за времето от 20:35 до 21:40 часа. Горяла е част от дървен навес. Пожарът е започнал от огън, запален в близост от стопанина на имота, който е почиствал паднали в двора листа.

Пожарникари от Бяла и Две могили вчера до късно са потушавали възникнало горене на стърнище и паднала листна маса в горски масив в местност в землището на град Борово. За времето от 17:05 до 22:40 часа те са работили в района на произшествието. Пожарът е започнал от стърнището и се е прехвърлил в горски широколоситен масив, при което е започнал да се разспространява по падналата листна маса и сухи клони. Огнеборците са прекратили бързо разспространението му към иглолистна гора. Горенето е ликвидирано на площ около 30 000 кв. м. в широколистния участък. При гасенето са участвали доброволно формирование от община Борово със сътав от 7 човека и 6 служители от ДГС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари