"Загинал" в самолетна катастрофа се завърна при семейството си след 45 години

1
Когато го обявяват за мъртъв Саджит е бил на 22 години
Когато го обявяват за мъртъв Саджит е бил на 22 години

Когато го обявяват за мъртъв Саджит е бил на 22 години

Изчезнал след самолетна катастрофа мъж се завърна при семейството си 45 години по-късно, пише LadBible, предават "Господарите".

Саджит Тугал, сега на 70 години, заминал от дома си в Котаям, Югозападна Индия, през 1974 година по работа, свързана с организирането на турне на индийски певци и танцьори в Абу Даби.

22-годишен по това време, Саджит излетял със самолет заедно с трупата. Всички 95 души екипаж и пътници на полета били обявени за мъртви при катастрофа на път за град Мадрас на източното крайбрежие, след като един от двигателите се възпламенил във въздуха.

Саджит обаче оцелял след инцидента и въпреки това не потърсил роднините си, понеже се чувствал виновен. През 1982 година той се преместил в Мумбай, където заживял оттогава насетне.

Чувствах се като провала в семейството и затова не потърсих връзка с тях”, заявява той пред нацоналните медии. “Заминах в Персийския залив уж за да спечеля богатство, а се провалих.”

Оттогава все си мечтаех как ще постигна нещо поне в Бомбай и ще потърся моите близки, но така минаха всички тези 45 години”, допълва Саджит.

Преди две години той бил намерен от негов приятел и според разказите бил в окаяно състояние и така попаднал в близък приют. Ръководителят на въпросния ашрам влязъл във връзка с имама на джамията в родния му град, за да потърси близките на мъжа, ако все още се намират там. Оказало се, че самият имам познава семейството на Саджит и останал потресен от вестта, че той е жив след толкова години.

Братът на Саджит вече е на път за Мумбай, за да се срещне със Саджит и да го върне обратно у дома при близките му. По думите на Мохамед Канджу, той не е забравял за изчезналия си брат и дори е пътувал до Абу Даби, за да го търси.

Показвах снимката на Саджит на всеки срещнат, но никой не беше го виждал. Най-после ще се върне отново при нас и този път няма да го изпускам от поглед”, споделя Мохамед.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари