Задава се криза с доставките на бензин и дизел в Европа

4
На този фон на 5 февруари влиза в сила забрана за внос на руски горива по море в ЕС
На този фон на 5 февруари влиза в сила забрана за внос на руски горива по море в ЕС

На този фон на 5 февруари влиза в сила забрана за внос на руски горива по море в ЕС

Във Франция започнаха стачки в три рафинерии, които преустановиха доставките на бензин и дизел за пазара на едро, а една от тях намали оборотите си до минимум. В същото време от другата страна на Атлантическия океан рафинериите се подготвят за сезонна поддръжка, съобщи Bulgaria ON AIR.

Този сезон за ремонт ще бъдат затворени два пъти повече рафинерии, за да се компенсират закъсненията в поддръжката по време на пандемията. Съответно ще се произвеждат по-малко бензин и дизелово гориво и съответно по-малко ще се изнасят и за Европа.

На този фон на 5 февруари влиза в сила забрана за внос на руски горива по море в ЕС. В момента Русия е най-големият доставчик на горива в ЕС, особено на дизел. САЩ няма да могат да се намесят и да помогнат по начина, по който помогнаха с доставките на LNG, защото и при тях ситуация с доставките на дизелово гориво е доста тежка, пише money.bg.

Западът ще трябва да погледне на Изток за горивото, което е нужно на всяка една икономика на света. Индийските рафинерии също са готови да помогнат с износа на дизелово гориво. Рафинериите в ОАЕ и Саудитска Арабия се разширяват, увеличавайки производствения капацитет в точното време.

Цените вероятно ще се покачат, което ще даде нов тласък на инфлацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 12
    1
    ттт
    сащ помогнали за LNG... ще се задавя от смя. сащ нахлу и завладя този пазар, каквато им беше целта, но помощ а превземане.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари