Задържани са 5 лица в България и шестима души в Румъния

1
При акцията са иззети шест луксозни автомобила
При акцията са иззети шест луксозни автомобила Снимка: БНР

Акцията се е провеждала паралелно и в Румъния.

При спецакцията в Горна Оряховица е разбита група за "ало" измами. Това обяви заместник-главният прокурор Иван Гешев след провеждането на акцията в два квартала в града, в София и в Румъния. "Това е една от най-големите групи", каза той.

Задържани са 5 лица в България и шестима души в Румъния. Сред задържаните в Румъния е  и ръководителят на групата. Той е български гражданин. Четирима от задържаните са били високо в йерархията на организираната престъпна група. В Румъния са задържани останалите 23 лица. Това са хората, които са извършвали обажданията. При акцията са иззети шест луксозни автомобила. До момента има доказателства за нанесени щети от "ало" измамите в размер на 2 млн. лв, предаде NOVA. 

"Това е поминък за част от българското население от цигански произход. Има доказателства за 2 млн. лв. Имаме около 6 вторични случая. В Румъния са иззети стотици карти и румънски ваучери. Задържани са само български граждани, основно с цигански произход. Не са всички от Горна Оряховица. Ръководното ниво е от района на Горна Оряховица", каза още Гешев. 

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов обясни, че в акцията са участвали 150 служители на реда. "Има много лица задържани в София. Това е много дълго разследване. То е стартира още през 2017 г. Изпитваме огромни трудности при документирането на престъпленията, тъй като са събрани много доказателства", добави той.

Специализираната операция се е провеждала паралелно с акция в Румъния

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари