Задържаха трима русенци след пътен инцидент, заплахи и провокации на живо във Фейсбук

7
В тях са намерени наркотици, иззети са мобилните им телефони
В тях са намерени наркотици, иззети са мобилните им телефони Снимка: iStock

Трима русенци на възраст 19, 20 и 23 години са задържани заради хулигански действия след катастрофа, заплахи и провокации, излъчвани на живо във Фейсбук.

От полицията съобщиха, че става въпрос за пътен инцидент в района на пътния възел между бул. „България“ и ул. „Изгрев“ на 29 април. Когато пристигнал екип на „Пътна полиция“, на мястото били водачът на автомобила и неговият брат.

Полицаите са предприели необходимите действия за документиране на произшествието. При обработване на документите, около 30 лица, роднини и близки на водача на катастрофиролото МПС, са се събрали на място и са започнали да извършват непристойни действия, изразяващи се отправянето на груби и нецензурни реплики, обиди по адрес на полицаите, заплахи, възпрепятстване изпълнението на служебните им задължения, провокации и викове, като същевременно всичко това е излъчвано на живо в социалната мрежа Facebook, в профила на едно от лицата. На място са изпратени още два полицейски екипа - екип от „Пътна полиция“ и един от Второ РУ.  

Във връзка със случая, по повод извършените непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи явно неуважение към обществото и служителите на МВР, е образувано досъдебно производство по чл. 325 от НК и е започнала работа по изясняването  и документираното му.

При предприетите по-нататъшните действия от служители на Сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и Специализираното тактическо звено за бързи действия при ОДМВР Русе, под непосредственото ръководство на прокурор от Районна прокуратура - Русе, три от лицата, които са отправяли обиди и закани към служителите на МВР са установени на обитавания от тях адрес и задържани. Това са трима мъже на 19, 20 и 23 г. В хода на работата по разследването са намерени наркотични вещества в тях, иззети са мобилните телефони, с които са заснемани престъпните действия на лицата.

Мъжете са задържани в ОДМВР Русе, предстои повдигане на обвинения и още работа по документирането на престъпната дейност на лицата. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари