Задържаха стоки с лого на известни марки на Дунав мост

0
Митнически служители задържаха текстилни изделия, парфюми и спортни обувки при проверки в района на граничния пункт при Русе
Митнически служители задържаха текстилни изделия, парфюми и спортни обувки при проверки в района на граничния пункт при Русе Снимка: Агенция Митници / архив

Митнически служители задържаха текстилни изделия, парфюми и спортни обувки при проверки в района на ГКПП Дунав мост при Русе.

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД МРР/ задържаха 3620  недекларирани текстилни изделия, парфюми и спортни обувки с лого на известни марки. Стоката е открита  при митнически проверки на пътнически автобуси в района на ГКПП Дунав мостРусе.

При един от случаите автобус с турска регистрация  пътувал от Турция за Румъния. През нощта на 13.02.2020г.  превозното средство е отклонено  в района на ГКПП Дунав мостРусе за щателна митническа проверка. В 10 полиетиленови чанти, придружавани от пътник в автобуса, румънски гражданин, са открити общо 277 парфюма, обувки и текстилни изделия с обозначения на различни световноизвестни марки.

В същия ден около 9 часа в друг автобус, излизащ от страната и пътуващ за Румъния, в личния  багаж на пътник - румънски гражданин, са открити 60 чифта спортни обувки, носещи  логото на Fila. 381 парфюмерийни изделия - тестери с логото на Dior, Versace, Armani, Chanel,  Boss, Lancome, Armani и 39 чифта спортни обувки с логото на Nike са открити в автобус, пътуващ за Румъния при проверка на 12.02.2020 г.

За откритите стоки  не са представени документи, а собствениците им обяснили, че са ги  взели от Турция и ги пренасят за Румъния. Стоките са задържани. Съставени са актове за установеното административно нарушение. По случаите са уведомени и правопритежателите на съответните търговски марки, поради съмнения за нарушени права върху интелектуалната собственост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари