Задържаха румънец, пренасял нелегално цигари и тютюн за 110 000 лева

0
Контрабандните стоки са открити благодарение на отличните действия на митническите служители
Контрабандните стоки са открити благодарение на отличните действия на митническите служители

По искане на Окръжна прокуратура – Ямбол, съдът задържа под стража румънския гражданин Бурка О.

Той е обвинен за това, че на 11.11.2019 г. на ГКПП – Лесово, с товарен автомобил (влекач) и полуремарке, пренесъл през границата на страната от Република Турция в Република България, без знанието и разрешението на митницата, стоки за търговски цели в големи размери – 3870 броя кутии с цигари от различни търговски марки и 275 броя пакети с тютюн за наргиле – всичко на обща стойност 110 806 лева – престъпление по чл.242, ал.1, б.„д“ от НК.

Контрабандните стоки са открити благодарение на отличните действия на митническите служители, извършили проверката на превозното средство. Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Бурка О. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че румънският гражданин може да се укрие или да извърши ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража Бурка О. Определението на Окръжен съд – Ямбол подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Бургас, съобщиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура – Ямбол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари