Задържаха над 13 000 кутии контрабандни цигари на МП Капитан Андреево

0

Тютюневите изделия са на стойност близо 90 000 лева

Над 260 000 къса контрабандни цигари, укрити в мебели, откриха митническите служители на МП Капитан Андреево.

На 23.05.2023 г. на входящо трасе на митническия пункт пристига лекотоварен автомобил с чужда регистрация. Шофьорът - български гражданин, представя редовни документи за превозваната стока – мебели от Турция за Франция. По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, включително с рентген. При последвалия физически контрол в декларираната стока – в дъното на дивани и в шкафове с двойна стена, са открити 13 440 кутии (268 800 къса) цигари с турски акцизен бандерол. Тютюневите изделия на стойност 84 627 лева са задържани, информираха от Агенция Митници.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари