Задържаха 47-годишна жена за убийство в Пловдив

0
След скандал жената е нанесла фатален удар с нож на мъжа, с който живеела на семейни начала
След скандал жената е нанесла фатален удар с нож на мъжа, с който живеела на семейни начала Снимка: МВР

Подробности около разкритото тежко престъпления бяха дадени на брифинг днес в сградата на прокуратурата от директора на областната дирекция на МВР ст. комисар Атанас Илков, окръжния прокурор Румен Попов и заместника му Галин Гавраилов.

Сигналът за открит в безпомощно състояние в дома му пловдивчанин е подаден на тел. 112 около 8.40 часа в сряда. Пристигналите веднага на адреса екипи на Второ РУ и Спешна медицинска помощ констатират смъртта на 56-годишния мъж, установяват по тялото му рана в областта на корема, причинена от остър предмет, съобщават от МВР

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 115 от НК, предприети са незабавни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия под наблюдение на Окръжна прокуратура – Пловдив.

В резултат на професионалната работа по разследването, осъществено от служители на ГД “Национална полиция”, пловдивския отдел “Криминална полиция” и Второ РУ, в късния следобед на деня, е установена извършителката на тежкото престъпление - 47-годишна жена, която живеела с жертвата на семейни начала.

Пред разследващите тя направила самопризнания. Обяснила, че предната вечер между двамата възникнал пореден скандал, придружен с агресия на партньора й, при който тя нанесла фаталния удар с нож.

С постановление на прокуратурата жената е задържана за срок до 72 часа. Работата по цялостното документиране на досъдебното производство продължава. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари