Забраниха на "жълтите жилетки" да протестират край Нотр Дам

0
В събота, 20 април, в Париж отново ще има протести
В събота, 20 април, в Париж отново ще има протести Снимка: Reuters

Префектурата на парижката полиция забрани провеждането на 20 април на нов протест, организиран от “жълтите жилетки” на територията до изгорялата катедрала Нотр Дам.

Процеси, демонстрации и митинги, споменати в първия параграф (обявени или планирани от представители на” жълтите жилетки “) също са забранени … в района на Нотр Дам де Пари”, се казва в официалното изявление на полицията.

Съобщава се, че забраната за провеждане на протестни акции в събота е в сила и заради съображения за сигурност и във връзка със събирането на следи и доказателства по дело, открито от прокуратурата в Париж.

В същото време полицията наложи отново забрана на демонстрациите на Шанз-Елизе.

По-рано един от активните и редовни участници в движението на „жълтите жилетки“ заяви пред РИА Новости, че следващото действие ще се проведе в Париж в близката събота, въпреки пожара, който частично разруши катедралата Нотр Дам.

Най-големият пожар в историята на катедралата се случи в понеделник вечерта. Кулата на катедралата се срути, носещата конструкция е била обгърната от пламъците. Според пожарникарите, структурата на Нотр Дам и основните произведения на изкуството, като и реликвите, съхранявани в катедралата, са оцелели.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари