Зъболекар от Русе е в новата партия на Цветан Цветанов

3
Сред пациентите на д-р Ченко Сотиров са едни от най-известните хора у нас
Сред пациентите на д-р Ченко Сотиров са едни от най-известните хора у нас

Българи от чужбина са в ядрото на новата партия на Цветан Цветанов „Републиканци за България”.

"Голяма гордост е да виждаш българи, които са завършили образованието си в чужбина и идват в България, за да се реализират", заяви Цветанов при представянето в НДК на Инициативния комитет за създаването на новата партия. Тя ще бъде учредена на 27 септември.

Сред българите от чужбина е Иван Тодоров, който от над 30 години живее в Чикаго. Той предостави фамилната си къща в центъра на Пловдив за офис на „Републиканци на България”, каза Цветанов и му благодари.

Сред учредителите е европейският и световен шампион по вдигане на тежести Благой Благоев. От 30 години той живее в Австралия. Представител е на българската общност в Мелбърн. За първи път влиза в реалната политика, той иска българите в Австралия да имат възможност да гласуват за тази промяна, която всеки от нас очаква, обяви Цветанов. Бившият спортист в момента развива собствен бизнес в България заедно със семейството си.

До Цветан Цветанов застана и оперният певец Георги Пандуров. Той от 40 години живее в Германия.

В партията е още зъболекарят на най-известните хора у нас д-р Ченко Сотиров от Русе. Цветанов лично му благодари за решението да подкрепи новия политически проект.

Член на партиятастава още един доктор – Румен Динев, учредител на ДСБ. Той казал на Цветанов, че само „Републиканци за България” може да обедини десните.

Цветан Цветанов ще заявява позиции по външната политика, енергетиката, вярата и спорта, показват имената в екипа му. Бившата шефка на парламентарната комисия по външна политика Джема Грозданова, която напусна ГЕРБ, ще му е дясна ръка. До нея като опонент на енергийния министър Теменужка Петкова ще се изявява един от големите ѝ критици - инж. Христо Казанджиев от Българския енергиен форум. За вярата пък ще говори журналистът от БНТ Горан Благоев.

Цветанов специално представи баба Тянка, с която се запознал още като вицепремиер и МВР-шеф в първия кабинет на Борисов. Тя била сред пострадалите от бедствието в с. Бисер, но се включва в партията заедно с внука си и неговата приятелка, които завършили в България и вече се реализират тук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари