Заблудилият се в река Сена бял кит не приема храна

1
Животното може постепенно да умре от глад
Животното може постепенно да умре от глад Снимка: АР

Френски природозащитници работят денонощно, опитвайки се да нахранят опасно отслабнал бял кит, който се е заблудил и се намира в река Сена.

Досега те не са успели, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Групата за опазване на морската среда Сий Шепърд Франс (SSF) днес написа в Туитър, че "екипите ни се редуваха около белия кит през цялата нощ. Той винаги пренебрегва предложената му риба".

Заблудилият се кит беше забелязан за първи път във френската река, далеч от арктическото му местообитание, по-рано тази седмица. Впоследствие кадри от дрон, заснети от френската противопожарна служба, показаха как китът кротко криволичи в участък от светлозелените води на реката между Париж и нормандския град Руан, на много десетки километри навътре в сушата от морето.

От петък насам природозащитници се опитват да нахранят големия бозайник с уловена херинга. Наричайки това "надпревара с времето", от SSF се опасяват, че китът може постепенно да умре от глад.

В изявление от петък вечерта местните власти заявиха, че дивото животно бяга при приближаването на лодки и не реагира на опитите да бъде насочено към по-безопасни за него води.

Хората, които се опитват да помогнат на кита, се държат възможно най-ненатрапчиво, за да не му причинят стрес, "който може да влоши здравословното му състояние", се казва в изявлението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари