За три дни в Русе полицията залови четирима пияни и дрогирани шофьори

2
Най-възрастният русенец, хванат от униформените да кара пиян,  е на 66 години
Най-възрастният русенец, хванат от униформените да кара пиян, е на 66 години Снимка: Dunavmost, архив

Четири производства са започнати, във връзка с установени от полицията водачи, управлявали МПС след употреба на алкохол или наркотици

На 12 март около 23:40 часа на кръстовището между ул. "Муткурова" и ул. "Хан Аспарух", екип на Първо РУ е спрял за проверка лек автомобил марка "Мазда" с русенска регистрация, с водач 47-годишен мъж. Униформените се усъмнили, че проверяваният шофьор е употребил алкохол, затова е извикан екип на Пътна полиция, за да му бъде направена проба.

Водачът е отказал на автоконтрольорите да бъде изпробван с техническо средство за употреба на алкохол. Полицейските служители са документирали случая, издали са му талон за изследване и са конвоирали мъжа до болницата, където той е дал кръвна проба. От последвалата експертиза, в лабораторията на русенската областна дирекция, е установена концентрация от 1.21 промила. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай, който е образувал срещу 47-годишния мъж бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.

На 13 март около 01:45 часа на ул. "Чипровци" в гр. Русе от екип на Второ РУ е спрян лек автомобил с марка „Мазда“ и при последвалата проверка като водач е установен 66-годишен мъж. Със съдействие на екип от пътна полиция на шофьора е извършена проверка с техническо средство, при която уредът е отчел наличие на алкохол в издишания въздух в стойност над 1.2 промила. Констатираното от униформените е документирано, водачът е дал кръвна проба в медицинско заведение и при направен анализ в ОДМВР – Русе му е установена концентрация от 1,61 на хиляда. Срещу 66-годишния е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК.

На 13 март около 17:10 мин на ул. "Тодор Икономов" в Русе, от екип на сектор „Пътна полиция“, е спрян лек автомобил с марка "Мерцедес" и при проверката е установен като шофьор 26-годишен мъж. На водача униформените са извършили проба с техническо средство за установяване употреба на наркотици, при която уредът е дал положителен резултат за наличие на метамфетамин. На шофьора е съставен акт, издаден му е талон за кръвна проба, но той е отказал да даде такава в медицинско заведение. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и срещу 26-годишния е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК.

В неделя около 18:50 часа по бул. "Тутракан" в Русе екип на Второ РУ е установил и спрял /в непосредствена близост до кръгово кръстовище в района на Свободна зона/ товарен автомобил марка "МАН" с прикачено полуремарке, с ловешка регистрация. При последвала проба на 38-годишния мъж, който управлявал товарното возило, повиканите за съдействие пътни полицаи са измерили положителна проба за алкохол.

Дрегерът е отчел концентрация над 1.2 промила. На шофьора е съставен акт и му е издаден талон за медицинско изследване, след което е конвоиран до УМБАЛ "Канев", където е дал кръвна проба за химическо изследване. Анализът на пробата извършен в ОДМВР – Русе е установил концентрация от 1,58 на хиляда. По случая е образувано бързо производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари