За първи път Байдън наложи вето, отхвърляйки законодателство на републиканците

0
Президентът на САЩ се готви за още по-сериозни сблъсъци с републиканците по въпросите за държавните разходи и повишаването на лимита за националния дълг
Президентът на САЩ се готви за още по-сериозни сблъсъци с републиканците по въпросите за държавните разходи и повишаването на лимита за националния дълг Снимка: Фейсбук

Президентът на САЩ се готви за още по-сериозни сблъсъци с републиканците по въпросите за държавните разходи и повишаването на лимита за националния дълг

Президентът на САЩ Джо Байдън наложи днес вето за първи път от идването си на власт, като отхвърли внесен от републиканците закон, ограничаващ отговорното инвестиране на пенсионните фондове, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Президентът посочи в изявление, че текстът, който отхвърля съобразяването с т. нар. ESG (екологични, социални и управленски) критерии при вземането на финансови решения, застрашава "пенсионните спестявания, като прави незаконно отчитането на рисковите фактори".

Това е най-новата проява на новите отношения във Вашингтон и Байдън се готви за още по-сериозни сблъсъци с републиканците по въпросите за държавните разходи и повишаването на лимита за националния дълг през идните няколко месеца, отбелязва Асошиейтед прес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    русенец
    Байдън знае ли, че е наложил вето? Изобщо дедо Деменций знае ли какво работи?:)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари