За едно денонощие: 10 пациенти в Русе починаха с положителен PCR тест

0
По последни данни към момента общо 474 души се намират на лечение в болниците от региона, като 20 от тях са на интензивно лечение
По последни данни към момента общо 474 души се намират на лечение в болниците от региона, като 20 от тях са на интензивно лечение Снимка: Dunavmost, архив

124 са новите случаи на COVID-19 в област Русе за изминалото денонощие, това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. Най-много нови случаи са установени в община Русе – 92

От останалите 32 случая по 7 има в общините Бяла и Иваново, 6 в Сливо поле и по 4 в Борово и Две могили. За последните 24 часа трима заразени има и във Ветовско и един в Ценово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирусна инфекция в областта достигнаха 5339 души, а активните случаи са 2465. По последни данни към момента общо 474 души се намират на лечение в болниците от региона, като 20 от тях са на интензивно лечение.

Същевременно през вчерашния ден са оздравели 23-ма души, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско станаха 2677.

За съжаление вчера са починали още седем мъже и три жени с положителен PCR тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 197, от които 110 мъже и 87 жени на възраст между 27 и 98 години.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за денонощието област Русе запазва 7-мото си място от вчера по заболеваемост в страната. Преди Русе са областите София (град), Бургас, Варна, Пловдив, Велико Търново и Стара Загора, а след Русенско се нареждат Пазарджик, Благоевград и Сливен. С най-малко нови случаи за изминалото денонощието е област Кърджали – 11.

Ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират и за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари