За България с любов!

1
Русенци могат да се насладят на 40 платна на руски художници, живеещи в България
Русенци могат да се насладят на 40 платна на руски художници, живеещи в България Видео: КИС 13

Представят картини на руски художници в Регионална библиотека "Любен Каравелов" в Русе.

Изложбата е озаглавена "За България с любов" и е реализирана със съдействието на генералното консулство на Руската федерация в Русе.

Посетителите могат да видят около 40 картини живопис на 9 руски художници, които живеят в България. На платната те пресъздават впечатленията си от българската природа, бит, култура и гостоприемство. В изложбата е показан и един кръст с портрети на известни личности от българското възраждане, информира КИС 13.

Имаме възможност да се запознаем с творчеството на руски художници, които живеят в България. Те представят около 40 платна с пейзажи, натюрморти, портрети и стъклопис под мотото "За България с любов". Все още не съм разгледал всички картини, но като виждам в тях ярки жизнерадостни цветове, мога да кажа, че съм много щастлив, че днес откриваме тази изложба и призовават жителите и гостите на Русе да дойдат да я видят. Тази изложба се казва така защото двата народа са много близки във всяко едно отношение. Както българите, така и руснаците обичат и ценят живописта, поезията и литературата на другия и изложбата за пореден път показва неразрушимата дружба между двата народа и общата култура, която ни обединява.

Изложбата на руските художници ще продължи до 7 януари.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари