За Активните Вещества на Канабиса – Какви са Разликите?

2
Канабисът е растение, което често бива разбрано погрешно
Канабисът е растение, което често бива разбрано погрешно

Канабисът е растение, което често бива разбрано погрешно

Много хора го свързват с „марихуаната“ но истината е, че всъщност само част от канабисът представлява това. Не бива да се смесва употребата им в езика. Именно растението Cannabis sativa е истинският канабис, за който бихме искали да говорим. В последните години ползите на непсихаделичните му екстракти стават все по-популярни и започва да се говори за тях без да са табу. Много от тях са известни и законни под термина „индустриален коноп“. В България отглеждането на индустриален коноп е легализирано още през 2001г. Нека да разгледаме, обаче, какви са основните разлики.

Какво е THC?

THC е абревиатурата, означаваща тетрахидроканабинол. Именно това е психоактивното вещество в канабиса, което предизвиква чувствата, асоциирани с употребата на „марихуана“. Интересното е, обаче, че и CBD, така и THC имат абсолютно еднаква молекулярна структура -  21 въглеродни атома, 30 водородни атома и 2 кислородни атома. Но са подредени и структурирани по различен начин. Именно от тази разлика идва и различния начин, по който действат върху човешкото тяло.

Какво е CBD?

CBD пък е абревиатурата, означаваща канабидиол – другото активно вещество на канабиса. Именно то няма психоактивни свойства. Заради него биват отглеждан индустриалния коноп, който се ползва за лечението на редица болни по целия свят – дори още от векове. Именно ролята на канабидиола е най-важната, щом става въпрос за положителните свойства на конопа върху тялото.

Какви са Ползите от Индустриалния Коноп и CBD?

Маслото от канабидиол (CBD) набира все по-голяма популярност в България през последните години. Вече може да го срещнем в множество натурални продукти, поради здравословните му качества, които са доказани от престижни научноизследователски учреждения, какъвто например е Университета в Харвард. Най-популярните му ползи включват намаляване на симптомите при:

  • Възпаление;
  • Болка;
  • Психични разстройства;
  • Стомашни проблеми;
  • Гадене;
  • Мигрена;
  • Депресия;
  • Тревожност;
  • Безсъния;
  • Ставни Болки.

Именно учените от Харвард обръщат внимание и на това, че екстрактът от коноп под формата на канабидиол може да помогне и при някои сериозни заболявания при децата. Те включват епилепсия, особено синдрома на Давет или на Ленокс-Гасто, при които гърчовете могат да бъдат по-неконтролируеми.

А Какво Представлява Cannabis Oil?

Cannabils Oil е вид био-козметично средство с натурална формула, включваща екстракт от индустриален коноп. Нейната цел е именно да се поддържа добра форма и мобилност, като благоприятства състоянието на ставите. Това става възможно именно поради противовъзпалителните свойства на екстракта от коноп. В допълнение на това, активните съставки на продукта също така включват и други полезни елементи за ставите – омега-3, омега-6 и омега-9 мастни киселини. Също така био-маслото е богато и на витамини, като А, B, C, E, K, D, както и минерали, включващи манган, магнезий, желязо, цинк, фосфор и калций. Именно затова Cannabis Oil печели и доста фенове в онлайн форумите за здравословен начин на живот из Европа. Ето какво включват някои от мненията на клиенти, които са доволни от продукта:

  • Био-Формула за Благоприятстване на Ежедневната Мобилност и Движения;
  • Подпомага Раздвижването и Гъвкавостта на Ставите;
  • Подхранва Тялото с Важни Масла, Витамини и Минерали;
  • Съставки, които Успокояват Кожата и Действат Противовъзпалително;
  • Действа Превантивно Срещу Появата на По-Сериозни Здравословни Проблеми, като Артрит;
  • Предлага се на Достъпна Цена през Официалния Уебсайт и за България;
  • Без Данни за Неприятни Странични Ефекти и Противопоказния.

NB! Липсата на информация, свързана с появата на странични ефекти и противопоказания, не означава, че такива не могат да възникнат индивидуално. Клиентите трябва внимателно да следват инструкциите за употреба, включени от производителя. Не бива да се надвишава максималния брой нанасяния на ден.

Изберете Природата!

Ако искате да водите здравословен начин на живот, то е най-добре да се фокусирате върху това да избирате продукти от природата. Тя вече е създала всичко, от което имаме нужда!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари