Явор Цанев се срещна с ученици от МГ „Баба Тонка“ по случай Деня на европейските автори

1
Малките читатели се запознаха с две книги на автора
Малките читатели се запознаха с две книги на автора Снимка: Фейсбук

Малките читатели се запознаха с две книги на автора

В Деня на европейските автори - 27 март, петокласниците от МГ „Баба Тонка“ – Русе се срещнаха с Явор Цанев, русенски писател, преводач и издател.

Г-н Цанев пише за възрастни и за деца. Неговата книга „Злостории“ е издадена от Ателие за българска детска литература „Долната земя“. През 2019 г. романът е отличен с наградата „Константин Константинов“. През 2020 г. Явор Цанев издава и „Силвър и вампирите“, която през 2021 г. е номинирана за наградата „Бисерче вълшебно“, а през 2022 г. е включена в престижния международен каталог „Бели гарвани“ като препоръчвана книга за деца от България.

С тези две книги се запознаха малките читатели. Те слушаха с интерес избраните текстове от книгата, а после затрупаха с въпроси госта. Интересуваха се от всичко: откъде черпи идеите си, каква музика слуша, докато пише, имал ли е писателски блокаж и как се издава книга в чужбина. И най-важното: пише ли нова детска книга и кога да я очакват.

След оживената и интересна дискусия всички желаещи имаха възможност да получат автограф и лично да общуват с автора, съобщиха от учебното заведение.

*Явор Цанев е лауреат на много литературни награди. По-значими негови отличия са Специалната награда за разказ до 1000 думи на името на Агоп Мелконян (за разказа „Селцето”), 2013; Наградата „Светлоструй” за проза (за сборника „Вино за мъртвите”), 2014; Номинацията за Литературна награда “Елиас Канети” 2015 г. за “Вино за мъртвите”; Номинациите на Еврокон 2017 за „Най-добър писател“, „Най-добър популяризатор“ и „Гранд майстор на фантастиката“. Gaiana book&art studio е радетел за развитието на съвременната българска литература. Сред най-известните му инициативи са конкурсите за творби, вдъхновени от световноизвестни автори, издаването на списание „Дракус“ и книжната колекция „Дракус“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    akjshd
    Ех, навремето що боздугани се издумкаха в рок стар
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари