Явор Йорданов успешно се възстановява благодарение на фенове на "Дунав" Русе

0
Запаленият привърженик на "Дунав" Русе Явор Йорданов претърпя успешна операция и вече се възстановява
Запаленият привърженик на "Дунав" Русе Явор Йорданов претърпя успешна операция и вече се възстановява Снимка: Явор Йорданов

Запаленият привърженик на "Дунав" Русе Явор Йорданов претърпя успешна операция и вече се възстановява в МБАЛ "Свети Пантелеймон" в Плевен.

35-годишният русенец вече бе опериран веднъж, като му бе сменена тазобедрена става на десния крак през 2013 г. За да се излекува напълно обаче, бе необходима втора хирургическа интервенция, която да смени тазобедрената става и на левия му крак.

За да му помогнат да събере необходимата сума от 2 500 лв., негови приятели фенове на "Дунав" решиха с инициатива в социалната мрежа фейсбук да съберат 250 души, които да дадат по 10 лв. за Явор. Начинанието им надмина очакванията и наред с неговите приятели се включиха множество други хора, сред които политици, фенове на други отбори от България, футболисти на "Дунав", "Литекс" и националния отбор и др.

Така се стигна до формалното насрочване и извършване на операцията. Тя е минала успешно през тази седмица. Изкуствената става вече е възприета от организма и след първите тежки часове, Явор дори вече е на крака и започна да се придвижва макар и с патерици. Той предстои да бъде изписан от клиниката в Плевен до десетина дни и да продължи с възстановителните процедури в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари