Японско упражнение за плосък корем

27
Това е лесно, но ефективно упражнение, което споделя японски диетолог
Това е лесно, но ефективно упражнение, което споделя японски диетолог

Красивата фигура неминуемо е мечта за повечето хора.

Макар и да има много варианти за постигане и поддържане на добра физическа форма, едно от най-трудните за оформяне места на човешкото тяло е корема, пише Ezine.bg. Дори и слабите и стегнати хора често имат проблеми с тази област и си мечтаят за плосък корем.

Упражненията във фитнеса са доста ангажиращи и натоварващи и не всеки има сили и време за тях. Затова ще ви предложим да опитате едно просто решение от Япония, с което можете да имате плосък корем само за няколко седмици. Това е лесно, но ефективно упражнение, което споделя японски диетолог и което се основава на разтягането на мускулите на гърба и корема. Тайната е, че разтягането в тази област пречи на мазнините да се прикрепят към корема.

Японското упражнение за плосък корем се състои от няколко стъпки:

Загряване. Направете го по лек и удобен за вас начин.

Заемане на позиция. Изправете се и сложете ръцете на кръста. Краката трябва да са в разкрач, малко-по широк от ширината на раменете ви, стъпалата трябва да сочат навън.

Клякане. Клекнете бавно и внимателно с ръце на коленете, без да местите стъпалата. Трябва да усетите как мускулите на бедрата ви работят и напрежение във всички мускули. Позата трябва да наподобява една от тези в сумото.

Завъртане. От предната поза, без да се изправяте, се наведете напред, като завъртате дясното рамо наляво. При правилно изпълнение се усеща разтягане на мускулите на бедрата, гърба и талията. Задръжте позицията 3 секунди се върнете в предходното положение. Повторете завъртането в другата посока, като завъртите лявото рамо надясно.

Повторение. Направете 2 серии от 10 повторения.

Дишане. Контролирайте дишането си. Добре е между завъртанията в двете посоки да поемате дълбоко въздух.

Упражнението за плосък корем спомага за развиване на гъвкавост в талията и гърба, позволява ви да се фокусирате върху мускули, които желаете да стегнете, като в същото време предпазва гърба. Имайте предвид, че за оптимални и трайни резултати е нужно да съчетаете упражнението с добра физическа активност и здравословна диета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари