Взриви се газопровод, свързващ Литва и Латвия

2
Жителите на едно село са евакуирани, но няма пострадали
Жителите на едно село са евакуирани, но няма пострадали Снимка: АП

Жителите на едно село са евакуирани, но няма пострадали

Газопровод, свързващ Литва и Литва, се взриви днес, предадоха Ройтерс и ТАСС, като се позоваха на литовския газов оператор "Амбър Грид", съобщи БТА.

Става дума за магистрален газопровод в Пасвалски район, в Северна Литва. Жителите на едно село са евакуирани, съобщи ръководителят на районната администрация Повилас Балчюнас. Той разказа, че пострадали при взрива няма.

Евакуираното село Валакеляй се намира на около половин километър от мястото, на което минава газопроводът. Жителите му ще бъдат настанени в две училища в съседни населени места. В селото живеят 250 души.

В този участък на магистралния газопровод има две тръби, по които се осигурява газ за северната част на Литва. По него газ се транспортира и в Латвия. Втората линия на газопровода не е пострадала при взрива. Започнало е разследване за причините за експлозията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари